Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

Δελτίο Τύπου ΓΕΛ Καλαβρύτων
(συντάκτης: Διαχειριστής , ημερ/νία: 02-03-2012)

1. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα που διοργανώθηκε από τη σχολική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012. Οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ευχαριστούν όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της και ιδιαιτέρως εκείνους που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά. Επίσης ευχαριστίες απευθύνουμε προς το σωματείο ταξί της επαρχίας Καλαβρύτων για τη δωρεά μεταφορά των μαθητών προς και από το αεροδρόμιο κατά τη πραγματοποίηση της εκδρομής.

2. Στην πρωτεύουσα της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί φέτος από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2012 η πολυήμερη εκδρομή των μαθητών της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων. Η απόφαση ελήφθη με τη συνεργασία των μαθητών και των καθηγητών και στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφθούν ενδιαφέροντα ιστορικά μέρη της Ιταλίας και να προσδοθεί ο χαρακτηρισμός εκπαιδευτική στην παρεξηγημένη πενθήμερη εκδρομή της Γ? τάξης.

3. Πραγματοποιήθηκε από τις 18-24 Ιανουαρίου 2012 η επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη έξι (6) μαθητριών της Β? τάξης στη Φινλανδία μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius που υλοποιεί το σχολείο μας. Η επίσκεψη είχε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δέοντα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι μαθήτριες επέστρεψαν ενθουσιασμένες έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες. Η άρτια διοργάνωση του προγράμματος, η εξαιρετική επίδοση των μαθητριών στις εργασίες που είχαν να φέρουν σε πέρας και η συναναστροφή με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων συνέβαλλαν στην επιτυχία της επίσκεψης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι έξι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν από οικογένειες επί πέντε ημέρες. Η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη για τις μαθήτριες καθώς ήρθαν σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό και τις συνήθειες της χώρας επίσκεψης και καλλιέργησαν εν δυνάμει μακρόχρονες σχέσεις φιλίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η εμπειρία των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τις μαθήτριες, αφού αναφερόμαστε σε μια χώρα αν όχι με το καλύτερο, τουλάχιστον τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο.

4. Εξακολουθεί να λειτουργεί και να εμπλουτίζεται η ιστοσελίδα (http://lyk-kalavr.ach.sch.gr) του σχολείου μας καθημερινά. Οι μαθητές μπορούν να βρουν πηγές και πληροφορίες για τα μαθήματά τους, ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό για τις εκδηλώσεις του σχολείου κ.ά. Οι γονείς μπορούν να έχουν ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου, τη νομοθεσία και τη λειτουργία του συλλόγου.

5. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στην εξωτερική μάνδρα του σχολείου με σκοπό την αντικατάστασή της και τη δημιουργία νέας εισόδου στο σχολικό συγκρότημα οι οποίες όμως διακόπηκαν απρόσμενα με αποτέλεσμα τμήμα της να παραμένει ημιτελές και η νέα είσοδος κλειστή. Ελπίζουμε εντός των επόμενων μηνών ο Δήμος να καταφέρει να εξεύρει τα μέσα και να αποπερατώσει τις εργασίες που αποτελούν έργο ουσίας για το σχολείο. Επίσης, το σχολείο προμηθεύτηκε φυτά από το δασικό φυτώριο του Δασαρχείου Πατρών στου Λάππα, τα οποία προγραμματίζεται να φυτευτούν από τους μαθητές στο νέο διαμορφωμένο χώρο πάνω από την μάνδρα με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών τους μήνες που ακολουθούν.

6. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν ενσκήψει προσφάτως, της έντασης και της διάρκειας της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που παρατηρούνται στις μεταφορές των μαθητών που προσέρχονται στο σχολείο καθημερινά με ΚΤΕΛ ή ταξί, αποστείλαμε έγγραφο στο Δήμαρχο με προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με την κατάλληλη προετοιμασία και συνεργασία των αρμόδιων φορέων. Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους οι μεταφορές των σχολείων είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.

7. Έπειτα από συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα λειτουργικά προβλήματα που συνδέονται με τις κτιριακές υποδομές του σχολείου μας, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο Δήμο με το οποίο προτείνουμε τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για τη μεταστέγαση του σχολείου μας στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων οι εγκαταστάσεις της οποίας προσφέρονται ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που προαναφέρονται. Οι εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας πρόσφατα περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Καλαβρύτων.