Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων

Υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες στο DEREE
(συντάκτης: Διαχειριστής , ημερ/νία: 09-02-2012)

Ανοίγουν οι διαδικασίες για την απονομή των υποτροφιών «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - DEREE για δύο υποψήφιους φοιτητές από την Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα.

Οι υποτροφίες είναι αποτέλεσμα σημαντικής δωρεάς της επιχειρηματία κ. Ιωάννας Αρβανίτη προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στόχος των υποτροφιών είναι να βοηθήσουν νέους και νέες με καταγωγή από την Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα να σπουδάσουν στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - DEREE.

Οι υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» θεσπίστηκαν το 2010 και φέρουν το όνομα των γονέων της δωρήτριας. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε δύο υποψήφιους νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές του DEREE οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Κολλέγιο, έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και των οποίων είτε τουλάχιστον ο ένας γονέας έχει γεννηθεί στους δήμους Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων είτε οι ίδιοι είναι απόφοιτοι λυκείου των ίδιων περιοχών. Έτσι για το τετράμηνο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2012, οι δύο νεο-εισερχόμενοι σπουδαστές που θα επιλεγούν θα τύχουν έκπτωσης 100% στα δίδακτρα για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός 4 ετών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για το τετράμηνο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2012 του DEREE λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2012. Για πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Nancy Parkes στο DEREE Office of Admissions στο τηλέφωνο: 210 600 9800, εσωτ.: 1472 ή γράφοντας στο: nparkes@ace.edu

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό σωματείο που άρχισε τη λειτουργία του το 1875 στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο Αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη και είναι αναγνωρισμένο από τη New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον σπουδαιότερο οργανισμό πιστοποίησης πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Το Κολλέγιο έχει 4000 φοιτητές και μαθητές και 33500 αποφοίτους που ζουν και εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο.